Kom i gang med frivillig arbeid i nasjonalparker

Dato: 29. november - 2. desember
Sted: Konstancin-Jeziorna utenfor Warszawa, Polen
Frist: 8. oktober 2023

Jobber du i en nasjonalpark eller verneområde eller er koordinatorer for frivillige aktiviteter i slike områder? Ønsker dere å ha med frivillige på heltid som kan hjelpe dere med aktiviteter, individuelt eller gruppe, langsiktig eller kortsiktig? Nå kan du bli med på kurs om frivillig arbeid som styrker lokalmiljøet.

Med hjelp fra våre samarbeidspartnere (det tyske kontoret for Erasmus+, det polske kontoret for Erasmus+, samt Det europeiske solidaritetskorpset) vil det bli holdt kurs i Polen om hvordan nasjonalparker på tvers i Europa kan dra nytte av midler som blir gitt fra Det europeiske solidaritetskorpset. Mer informasjon om frivillig arbeid i Solidaritetskorpset finner du her.

Programmet:

Kurset vil vare i to arbeidsdager (torsdag og fredag) i tillegg til ankomstdag onsdag og avreisedag lørdag. Dette er en såkalt «learning-by-doing»-erfaring bygget på interaktive øvelser, aktiviteter til å styrke gruppedynamikken, informasjonsmøter, små og store gruppediskusjoner, og en interaktiv evaluering. Dette vil være på engelsk.

Målet med dette kurset er:

  • Create: skape et rammeverk for å utveksle erfaringer innenfor frivillighet og lokale aktiviteter i nasjonalparker og deres verneområder
  • Motivate & Inspire: motivere og inspirere deltakende organisasjoner til å delta i det Europeiske Solidaritetskorpset.
  • Explore: Utforske eksisterende frivillighetsprosjekter som er implementert på lokalt/nasjonalt nivå, og deres mulighet for å overføre disse til ESC-prosjekter og aktiviteter på internasjonalt nivå.
  • Develop: utvikle prosjektideer for frivillighet på tvers av landegrenser og lokale solidaritetsaktiviteter.
  • Support: støtte nettverksbygging mellom deltakende organisasjoner og oppmuntre dem til å etablere transnasjonale aktiviteter innenfor rammen av ESC-programmet.

Deltakeravgift

Det eneste du betaler er en egenandel på 500 kroner. Kurs, reise, opphold og måltider er inkludert.

Slik søker du

Du kan lese mer om dette kurset og melde deg på via SALTO.

En veiledning for å melde deg på kurs finner du hvis du går tilbake til kursoversikten og skroller deg forbi kursutlysningene.