Har du behov for å øke kompetansen din? Trenger du faglig påfyll?
Søk om å delta på kurs
Her finner du et utvalg av kurs fra Erasmus+ som er åpne for norske deltakere. Fullstendig kurstilbud på engelsk finner du her (ekstern lenke).

Hvordan kan ungdomsarbeid bidra til å styrke demokratiet? Erasmus4Democracy Project Lab er en internasjonal samling for ungdomsarbeidere og organisasjoner som ønsker å utvikle prosjekter med fokus på demokrati, deltakelse og aktivt medborgerskap.

Jobber du med ungdom eller har ansvar for ungdomsrelaterte problemstillinger/ tjenester til ungdom i en nordisk kommune?
Ønsker du å danne et internasjonalt partnerskap for å jobbe med problemstillinger knyttet til ungdom i din kommune? Bli med oss på et inspirerende nettverksarrangement i Drammen!

Hvordan kan du skape internasjonale prosjekter som gir unge mennesker livsendrende muligheter? Dette totrinns partnerskapsbyggingskurset (PBA) er utviklet for å koble sammen ungdomsarbeidere og organisasjoner i Norden som ønsker å samarbeide om Erasmus+ ungdomsutvekslinger og mobilitet for ungdomsarbeidere.

Hvordan kan ungdomsarbeid bidra til å bygge motstandsdyktige lokalsamfunn i møte med naturkatastrofer? Dette kurset fokuserer på å styrke ungdomsarbeidets rolle i å bygge robuste samfunn, redusere virkningen av naturkatastrofer på unge mennesker og fremme prosjekter som adresserer klimaendringsutfordringer.

Hvordan kan ikke-formell læring bidra til å styrke unges rolle som aktive samfunnsaktører? Dette kurset gir deltakerne mulighet til å oppleve, analysere og reflektere over hvordan ikke-formell læring (NFE) fungerer i praksis – og hvordan det kan brukes bevisst og målrettet i ungdomsarbeid.

Hvordan kan vi bygge broer mellom ulike trosretninger og livssyn i ungdomsarbeid? Dette kurset er et partnerskapsbyggingsseminar (PBA) som gir deg verktøy, perspektiver og nettverk for å utvikle inkluderende prosjekter på tvers av sektorer – med fokus på dialog, respekt og forståelse.

Dette kurset samler ungdomsarbeidere og ungdom fra hele Europa for å utvikle inkluderende og bærekraftige ungdomsutvekslingsprosjekter innen Erasmus+ ungdom. Gjennom refleksjon, samarbeid og erfaringsdeling får deltakerne utforske hvordan sosial rettferdighet og miljøengasjement kan forenes i internasjonalt ungdomsarbeid, med ungdommenes egne behov og ønsker som utgangspunkt.

Hvordan kan digital utvikling bidra til å styrke ungdomsarbeid og ikke-formell læring? På dette tredagers kurset får du innsikt, ferdigheter og konkrete verktøy for å forstå og ta i bruk digitale løsninger i prosjekter innen Erasmus+. Gjennom temabaserte oppdrag og hands-on aktiviteter utforsker du unges digitale kultur, jobber med nye prosjektideer og får erfaring med verktøy og metoder du kan ta med hjem.

Kurset samler aktører fra hele Europa som vil utvikle inkluderende prosjekter for unge med funksjonsnedsettelser i Hammamet, Tunisia! Du får møte andre engasjerte deltakere, dele erfaringer og finne samarbeidspartnere til framtidige Erasmus+ Ungdom- eller Det europeiske solidaritetskorps-prosjekter.

Ønsker du og ditt team å skape spennende internasjonale prosjekter sammen med ungdommer fra hele Europa? Kurset gir dere en unik mulighet til å møte likesinnede fra andre land, bygge nettverk og legge grunnlaget for nye internasjonale Erasmus+-prosjekter.

Er du nysgjerrig på hvordan dere kan styrke ungdomsarbeidet i deres organisasjon gjennom målrettet kompetanseheving? Sjekk ut opptak fra et webinar vi hadde 29. november 2024, hvor vi blant annet viser hvordan dere kan få tilgang til et omfattende kurstilbud som alle har råd til.
Alle aktuelle kurs

Slik søker du om å delta på kurs
Har du som ungdomsarbeidar eit behov for å auka kompetansen din, enten innanfor eit spesifikt tema eller om moglegheitene som fins i Erasmus+? Eller ønsker du å møte potensielle partnarar til framtidige samarbeidsprosjekt?
Søk om å få delta på ein av våre aktivitetar. Det kan vera kurs, seminar, studieturar, konferansar og liknande.
1. Finn kurs du vil søke på
På nettsida vår finn du relevante kurs som du som ungdomsarbeidar frå Noreg kan delta på. Du finn også ei komplett liste i den europeiske kursdatabasen Salto (ekstern link).
2. Lag profil på Salto
Første gong du søker må du opprette ein søkarprofil på Salto.
3. Send inn søknad
Etter at du har oppretta søkarprofilen, kan du fylle inn søknadsskjemaet. Personlege opplysingar er allereie fylt ut.
Svar på spørsmåla i skjemaet. Denne informasjonen vert brukt når vi vel ut deltakarar og vert også sendt til kursleiarane slik at dei veit litt om bakgrunnen til deltakarane.
Lurt å vite
- Dei fleste kursa er for dei som jobbar med ungdom som tilsette ungdomsarbeidarar eller frivillige leiarar i ungdomsorganisasjonar og liknande. Det er som oftast 18 års aldersgrense, men nokre av kursa er også opne for å kunne reisa i lag med ungdom. Meir informasjon om målgruppe finn du i kvar einskild kursutlysing.
- En ungdomsarbeidar er i denne samanhengen ein som er tilsett deltid/heltid eller som jobbar frivillig i til dømes ein kommune, frivillig organisasjon, ungdomsklubb eller liknande. Ungdomsarbeidaren har ein pedagogisk rolle og jobbar med ungdommar som møtest jamleg.
- Du må kunne bruke engelsk som arbeidsspråk og delta aktivt på heile kurset.
- Dei som får plass på kursa får dekka reise-, opphalds- og kursutgifter mot ein eigendel på 500 kr. Du må sjølv bestille og betale for reisa og får utlegga sine refundert etter kurset.
- Det er i prinsippet ikkje noko i vegen for at fleire frå den same organisasjonen kan søke på same kurs. Det er ofte fleire søkarar enn kursplassar, og vi vil sjeldan prioritere to frå den same organisasjonen dersom det er mange søkarar. Dersom ein organisasjon ønsker å sende fleire deltakarar, kan dei gjerne skrive kven av søkarane dei ønsker skal prioriterast dersom ikkje alle får plass.