Illustrasjon av to personer som går bortover.

Har du behov for å øke kompetansen din? Trenger du faglig påfyll?

Søk om å delta på kurs

Her finner du et utvalg av kurs fra Erasmus+ som er åpne for norske deltakere. Fullstendig kurstilbud på engelsk finner du her (ekstern lenke).

Er du ungdomsarbeider i et lite lokalsamfunn? Ønsker du å utforske ulike måter for å engasjere ungdom som bor i områder med store avstander? I samarbeid med det finske Erasmus+-kontoret arrangerer vi i Erasmus+ ungdom studietur. Den tar deg med til de nordligste delene av Finland og Norge for å oppleve ungdomsdeltakelse på ulike nivåer—statlig, kommunalt, regionalt og frivillig.

Snuser dere på deres første Erasmus+ ungdom-prosjekt, men syns det er litt skummelt eller står litt fast i søknadsprosessen? Da vil vi veldig gjerne bistå dere med å realisere drømmen. I juni inviterer Erasmus+ ungdom til 2-dagers kurs for dere som allerede har partner(e) og prosjektidé på plass. Målet for samlingen er at dere drar herfra med et godt nok utgangspunkt til å kunne sende inn en søknad i oktober.

Er du en klubbleder eller ungdomsarbeider som ønsker å lære mer om hva ungdomsmedvirkning av høy kvalitet er, og hvordan du kan få til dette i prosjektene dine? Vil du bli bedre kjent med Erasmus+-programmet? Da er dette kurset for deg!

Har du lyst til å komme i gang med gruppeutvekslinger, men usikker på hvor du begynner? Da bør du få med deg dette kurset! Hit vil likesinnede ungdomsarbeidere fra hele Europa komme, og sammen får dere jobbe med å bli tryggere på internasjonalt ungdomsarbeid og gruppeutvekslinger for ungdommer.

Dette kurset (The power of non-formal education) blir arrangert med jevne mellomrom. Her møtes ungdomsarbeidere fra ulike land i Europa og omegn for å lære mer om hvordan ikke-formell læring og refleksjon kan ha en sentral rolle i ungdomsarbeidet du gjør til daglig. Her får du virkelig føle på kroppen hva ikke-formelle metoder gjør med deg og dine meddeltakere!

Bli med på dette kurset om mental helse og ungdomsarbeid, der målet er å gi ungdomsarbeidere verktøy for å fremme mental helse og god livskvalitet. Få nyttige verktøy og del innsikt gjennom erfaringsbasert læring i et støttende og trygt rom.

Er du nysgjerrig på hvordan dere kan styrke ungdomsarbeidet i deres organisasjon gjennom målrettet kompetanseheving? Sjekk ut opptak fra et webinar vi hadde 29. november 2025, hvor vi blant annet viser hvordan dere kan få tilgang til et omfattende kurstilbud som alle har råd til.

Alle aktuelle kurs

Slik søker du om å delta på kurs

Har du som ungdomsarbeidar eit behov for å auka kompetansen din, enten innanfor eit spesifikt tema eller om moglegheitene som fins i Erasmus+? Eller ønsker du å møte potensielle partnarar til framtidige samarbeidsprosjekt?

Søk om å få delta på ein av våre aktivitetar. Det kan vera kurs, seminar, studieturar, konferansar og liknande.

1. Finn kurs du vil søke på

På nettsida vår finn du relevante kurs som du som ungdomsarbeidar frå Noreg kan delta på. Du finn også ei komplett liste i den europeiske kursdatabasen Salto (ekstern link).

2. Lag profil på Salto

Første gong du søker må du opprette ein søkarprofil på Salto.

3. Send inn søknad

Etter at du har oppretta søkarprofilen, kan du fylle inn søknadsskjemaet. Personlege opplysingar er allereie fylt ut.

Svar på spørsmåla i skjemaet. Denne informasjonen vert brukt når vi vel ut deltakarar og vert også sendt til kursleiarane slik at dei veit litt om bakgrunnen til deltakarane.

Lurt å vite

  • Dei fleste kursa er for dei som jobbar med ungdom som tilsette ungdomsarbeidarar eller frivillige leiarar i ungdomsorganisasjonar og liknande. Det er som oftast 18 års aldersgrense, men nokre av kursa er også opne for å kunne reisa i lag med ungdom. Meir informasjon om målgruppe finn du i kvar einskild kursutlysing.
  • En ungdomsarbeidar er i denne samanhengen ein som er tilsett deltid/heltid eller som jobbar frivillig i til dømes ein kommune, frivillig organisasjon, ungdomsklubb eller liknande. Ungdomsarbeidaren har ein pedagogisk rolle og jobbar med ungdommar som møtest jamleg.
  • Du må kunne bruke engelsk som arbeidsspråk og delta aktivt på heile kurset.
  • Dei som får plass på kursa får dekka reise-, opphalds- og kursutgifter mot ein eigendel på 500 kr. Du må sjølv bestille og betale for reisa og får utlegga sine refundert etter kurset.
  • Det er i prinsippet ikkje noko i vegen for at fleire frå den same organisasjonen kan søke på same kurs. Det er ofte fleire søkarar enn kursplassar, og vi vil sjeldan prioritere to frå den same organisasjonen dersom det er mange søkarar. Dersom ein organisasjon ønsker å sende fleire deltakarar, kan dei gjerne skrive kven av søkarane dei ønsker skal prioriterast dersom ikkje alle får plass.