Bli ungdomsdelegat i Europarådet!

Er du mellom 18 og 30 år, og ønsker å skape dialog mellom ungdom og beslutningstakere? Nå kan du søke om å bli ungdomsdelegat i Europarådet i 2024, hvor du blant annet får delta på to møter i Strasbourg i Frankrike.

I 2023 har Simon Ingebrigt Golombek vært norsk ungdomsdelegat i Europarådets Kommunalkongress. Foto: KS

Europarådet søker etter ungdomsdelegater mellom 18 og 30 år for å sikre representasjon og innspill fra unge mennesker i viktige beslutninger. Én person fra hvert av Europarådets medlemsland blir invitert til å delta på to møter i 2024: Det første er fra 25. til 28. mars, og det andre er fra 14. til 17. oktober. Begge avholdes i Strasbourg, Frankrike. Du må kunne delta på begge samlingene, og være motivert til å jobbe videre med det du har lært når du kommer hjem igjen. Det er også forventet at du vil bidra til å styrke lokalt ungdomsarbeid og dialog mellom ungdom og beslutningstakere.

I 2023 er det Simon Ingebrigt Golombek som har vært ungdomsdelegat fra Norge. I 2022 var det Ingebjørn Flyum Bjørlo fra Stad som var norsk representant. Her kan du lese om hennes erfaringer (ekstern lenke).

Mer informasjon

  • Søknadsfristen er 7. januar 2024, og i starten av februar vil du få svar.

  • Her finner du invitasjonen med lenken til søknadsskjemaet (ekstern lenke)
  • Du kan lese mer om dette på KS sine nettsider på norsk (ekstern lenke)
  • Du kan også lese mer direkte på Europarådet sine nettsider (ekstern lenke)