Vinn en gratis togbillett og utforsk Europa!

I fjor sommer reiste 18 år gamle Magnus Europa rundt med tog. Det beste av alt? Han gjorde det helt gratis! Og nå har du som er 18 år sjansen til å gjøre det samme.

«DiscoverEU-eventyret har gjort meg noen kroner fattigere, men utallige minner rikere. Jeg har fått muligheten til å oppleve, utforske og nyte det Europa har å by på, på en måte jeg aldri ville gjort ellers. Mye billigere, og ikke minst: mye bedre», sier Magnus Lenngren. I sommer dro han på en Interrail-reise gjennom åtte europeiske land: Italia, Tsjekkia, Ungarn, Slovakia, Østerrike, Nederland, Belgia, og Sveits.

Hvordan klarte han det? Magnus vant en gratis Interrail-billett gjennom "DiscoverEU"-konkurransen. To ganger i året arrangerer EU en spennende konkurranse hvor 18-åringer over hele Europa har sjansen til å vinne en gratis togbillett. Og du kan være med på vårens konkurranse, som er åpen mellom 16. og 30. april. Så lenge du er født mellom juli 2005 og juni 2006.

Drømmer du om å oppleve destinasjoner som Barcelona, Praha eller Berlin neste år? Hva med alle tre? Grip muligheten og bli med i konkurransen!

Reis solo eller sammen med venner

Formålet med DiscoverEU er at ungdommer skal utforske andre kulturer, finne nye venner og utforske Europa mens de reiser så miljøvennlig som mulig. Du kan delta i konkurransen enten som enkeltperson eller sammen med opptil fire venner. Dersom du vinner, vil du få informasjon om hvordan du kan få billetten din. Hvis dere melder dere på som en gruppe og vinner, får alle en billett.

Selv om Magnus reiste på egenhånd, var han langt fra ensom. «Det ble en blanding av reising alene, og sammen med folk jeg møtte på veien. Tenk den friheten man har, når man bare kan sette seg på et tog sammen med noen man møtte på veien, til en helt fremmed by! Du aner aldri hva som venter i den andre enden, og de beste stedene er ofte de du aldri planla å dra til», deler han entusiastisk.

Bilde av en ung gutt som står på en bro i Venezia.
GJØR SOM MAGNUS: meld deg på, vinn, og reis til Venezia i sommer. Eller et annet sted du har lyst til å se.

Billetten du får er gyldig fra 1. juli 2024 til 30. september 2025, og du kan starte reisen når som helst i løpet av denne perioden. Reisen kan vare fra én til 30 dager, og du vil få tilgang til billetten din gjennom DiscoverEU-mobilappen. Denne appen gir også alle reisende 18-åringer tilgang til et rabattkort med mer enn 40 000 rabatter på mat, overnatting, kulturelle opplevelser og mye mer over hele Europa.

Møt andre reisende

I tillegg til alt dette er alle DiscoverEU-reisende invitert til spennende "meet-ups" rundt om i Europa, der du kan møte andre reisende og lokale ungdommer. Disse arrangementene er helt gratis for alle deltakere og kan være alt fra et matlagingskurs i Milano til en musikkfestival i Budapest. Mat og overnatting i forbindelse med meet-ups er gratis.

I løpet av reisen sin deltok Magnus på meet-ups i Venezia, Firenze og Praha. "Jeg forstod at man kunne få sponset både mat, opphold og aktiviteter over flere dager, i tillegg til å møte masse folk fra hele Europa! Dette var en gyllen mulighet for en fattig student-lommebok, som jeg grep med begge hender. Påmeldingen gikk enkelt via DiscoverEU sine nettsider, og vips så hadde jeg en plan, og tak over hodet", deler Magnus.

Han legger til: " Det beste var likevel alle de nye vennene jeg fikk. Dette gjaldt for alle meetupene jeg deltok på, og egentlig hele DiscoverEU-reisen."

Hvordan delta i konkurransen?

For å delta i konkurransen må du svare på fem enkle flervalgsspørsmål om Europa (du kan enkelt google svarene) og gjette på et spørsmål der du ikke kan søke deg fram til svaret. De som gjetter nærmest, vinner billett, mens de andre havner på venteliste.

Klikk her for å komme til den europeiske ungdomsportalen, der konkurransen ligger (ekstern lenke). Her finner du også all informasjon du trenger for å bli med.

Og du? Har du behov for tilrettelegging for å kunne gjennomføre reisen, for eksempel på grunn av en sykdom eller funksjonsnedsettelse, får du det.

Meld deg på i dag, og legg ut på et skikkelig eventyr neste år!