Ungdomskonferansen 2023!

Tre ungdommer smiler i kveldssol

Årets happening for ungdomsråd, ungdomsarbeidere og engasjerte ungdommer fra hele landet går av stabelen 27. til 29. august i Mosjøen. Erasmus+ ungdom er selvfølgelig på plass og vi gleder oss til å se deg!

I 2021 ble Vefsn kåret til årets ungomskommune, blant annet for sitt gode arbeid med Mosjømodellen og sitt systematiske arbeid med reell ungdomsmedvirkning i kommunens beslutninger. Derfor er det nettopp i Mosjøen i Vefsn kommune at årets ungdomskonferanse finner sted.

På konferansen vil også årets ungdomskommune kåres! Vefsn skal gi fra seg stafettpinnen, og hvem stikker av med tittelen årets ungdomskommune 2023, og får arrangere Ungdomskonferansen 2025? Nominér din kommune ved å gå til denne siden (ekstern lenke).

Har du allerede sikret deg plass på konferansen? Påmeldingsfristen gikk ut i juli og ryktene sier at de fleste overnattingssteder og transportalternativer er fullbooket. Erasmus+ ungdom skal selvfølgelig være tilstede og vi håper å se deg! Har du et spørsmål om søknadsprosessen, eller kjenner du kanskje noen som bør høre om oss? Ta turen innom standen vår, eller kom på en av våre presentasjoner!

Program

Det er et fullspekket program, med mange parallelle workshops og presentasjoner å velge mellom.

  • Mandag 28. august kl. 14:00 - 15:30 holder vi følgende sesjon sammen med Hammerfest kommune:

Ungdomsmedvirkning som viktigste verktøy og verdi

Møt ungdommer og ungdomsarbeidere fra Ungdomstjenesten i Hammerfest kommune, og hør hvordan de har jobbet i flere år med ungdomsstyrte prosjekter støttet av Erasmus+ ungdom. Ungdomstjenesten vil fortelle om hvordan de jobber med rekruttering, idéskaping, prosjektledelse, og en svært aktiv ungdomsmedvirkning. Ungdommene vil fortelle om sine erfaringer med å delta aktivt i prosjekter. Det blir også en samtale med Erasmus+ ungdom om kurstilbudet for ungdomsarbeidere, og om støtteordningene du kan søke på for å få i gang prosjekter med ungdomsmedvirkning i sentrum.

  • Tirsdag 29. august kl. 11:00 - 12:30 holder vi følgende sesjon sammen med Vefsn ungdomsråd:

What would happen if youth were to decide what the municipality should work with?

How do you create youth-initiated projects that engage, and what role should adults take in projects that involve young people? Erasmus+ ungdom talks about how you can get started with international partnership projects, like Vefsn Municipality has done with its project Give me SoMe dialog.

Se hele programmet på denne siden (ekstern lenke) ved å trykke på "Program & informasjon".

Vel møtt!

Bilde av Mosjøen og teksten