Fantastiske snuoperasjoner

Erfaringer fra NAV

Visste du at NAV har brukt internasjonale prosjekter som et virkemiddel for å hjelpe arbeidsledig ungdom tilbake til utdanning og arbeid? Programmet for frivillig arbeid er gratis å bruke for alle, også for NAV. De kan dermed benytte seg av frivillig arbeid-prosjekter som et alternativ til for eksempel en praksisplass i Norge. Og erfaringene deres er kjempegode!

Dette skriver Nav Møre og Romsdal om sine erfaringer med frivillig arbeid gjennom Det europeiske solidaritetskorpset:

Vi ser unge mennesker som har endret seg etter to måneder i utlandet. De møter blikket, og de har fått tro på seg selv og framtiden. De unge lærer å stå i vanskelige situasjoner og har gode støttespillere de kan snakke med om sine opplevelser og følelser.

Mange velger letteste utvei når man møter motstand. Er man på en destinasjon langt hjemmefra med en bestemt returdato, må man stå i det ukjente og det ubehagelige. Mestringsfølelsen kommer. Ingen tilbud vi har her hjemme kan gi denne erfaringen. Dette skaper robuste unge mennesker som har lært seg at man mestrer motstand og får tid til å vokse og bli sterkere mennesker. Vi har sett endringer som tar pusten fra oss og veiledere på NAV-kontor.

Vil du vite mer om hvordan ungdommene som har reist fra NAV selv har opplevd det? Da kan du lese intervjuene nedenfor!

1. Sondre og Sanders historie

Kjenner du på frustrasjon over en livet går i en spiral du ikke kommer ut av? Lengter du etter forandring? Det er mange som strever med slike følelser, men som samtidig synes det er skremmende å ta steget ut i det ukjente. Sondre og Sander kastet seg på muligheten som bød seg gjennom NAV Agder. Her kan du lese om hvordan det gikk!

2. Joakims historie

Hadde Joakim  fått litt mer tid til å tenke seg om da han fikk spørsmål om han ville jobbe frivillig i Slovenia i 10 uker, så hadde kanskje svaret blitt et annet. Heldigvis fikk han ikke det, og bare tre dager etter satt han på flyet med bankende hjerte.