Fast eller fleksibel togbillett?

Du som har vunnet en gratis togbillett gjennom ordningen DiscoverEU, kan velge om du ønsker en fastsatt eller fleksibel reiserute. Hva som er lurt å velge kommer an på hva slags reise du ønsker deg. Les om de to ulike typene under.

 1. Fast billett

Denne passer for deg som liker å planlegge på forhånd og som ikke har planer om å reise til veldig mange land. Du kan reise til maks to andre land enn det du reiser fra. Du bestemmer på forhånd datoene for reisen din, og hvilke steder du skal besøke når. Siden du booker togreisene dine på forhånd, blir det ingen ekstra kostnader for å reservere plass på toget. Dersom du mister en togreise du har bestilt, må du dekke kostnadene for en ny billett selv. Reisen din kan vare mellom én og 30 dager.

2. Fleksibel billett

Denne passer for deg som ikke er helt sikker på hvor du vil reise, og som kanskje vil ta det litt mer på sparket. Eller for deg som vil se så mange land som mulig på turen din. Denne reisen kan også vare mellom én og 30 dager, og du kan reise videre til neste land eller by når som helst i løpet av de dagene. Selv om reisen din kan vare i opp til 30 dager, kan du bare ha 7 reisedager (der du faktisk er på toget fra land til land eller by til by). Disse dagene velger du helt selv, og du kan endre planer underveis. Noen steder i Europa må man reservere et sete på toget, så med den fleksible billetten må du være forberedt på at det kan bli noen ekstra kostnader til seteplass.

Lurt å vite:

  • På engelsk heter de to billettypene «fixed» og «flexible». Du finner alt av informasjon om dem på den europeiske ungdomsportalen (ekstern lenke) under punktet «Rules».

Sigrid Sivertsen Haugan

Kontaktperson for DiscoverEU

918 58 596