Finn de gjemte EU-midlene

Mange har hørt om mulightene for å søke om støtte til prosjekter gjennom Erasmus+. I tillegg til de desentraliserte midlene som vi i Erasmus+ ungdom deler ut i Norge, har EU mer å tilby norske søkere, nemlig de sentraliserte midlene (hvor du søker direkte til EU i Brussel). Oppdag en verden med flere muligheter, og i noen tilfeller, større summer.

Disse sentraliserte midlene er ikke så veldig godt gjemt, men du må vite at de finnes og hvor du finner dem. Det kan vi hjelpe med.
Den norske regjeringen har en strategi som understreker at det er ønskelig at flere norske aktører benytter seg av slike sentraliserte utlysninger - så hva venter du på?

Få med deg EU-kommisjonens informasjonsdager og vårt webinar for å lære mer om mulighetene som finnes og for å bli litt bedre på å navigere EUs søknadsportal.

Informasjonsdag om kapasitetsbygging innen ungdomsfeltet

Denne støtteordningen skal bidra til å styrke og øke effekten av internasjonalt samarbeid. Du kan søke om støtte til å utvikle ungdomspolitikk, fremme ikke-formell læring og øke kapasiteten til organisasjoner som arbeider med dette. Du kan samarbeide med land i den vestlige delen av Balkan og landene sør for Middelhavet. Du må ha med minst 3 andre partnere, og du kan søke om opp til 300.000 euro. Den 12. desember kan du bli med på online informasjonsdag arrangert av EU-kommisjonen. Les mer her (ekstern lenke).

Informasjonsdag om European Youth Together

Gjennom denne ordningen kan grasrotorganisasjoner søke om støtte til å etablere nettverk og partnerskap på europeisk nivå, i nært samarbeid med unge. Du kan få støtte til å gjennomføre aktiviteter, utvekslinger og opplæringsaktiviteter. Denne støtteordningen er for programlandene i Erasmus+, inkludert Norge. Du må ha fem partnerorganisasjoner fra fem land, og du kan søke om opp til 500.000 euro. Den 15. desember kan du bli med på online informasjonsdag arrangert av EU-kommisjonen. Les mer her (ekstern lenke).

Webinar om de sentraliserte utlysningene og prosjekteksempel fra Norge

Fredag 13. januar fra 10.30 til 11.30 tilbyr vi et kortfattet og spennende webinar om mulighetene innenfor de sentraliserte utlysningene. Vi viser deg mulighetene du har, og gir deg noen gode grunner til hvorfor du bør sjekke de ut!

Vi har også invitert Agder fylkeskommune som skal fortelle om et prosjekt de har fått støtte til gjennom ordningen "European Youth Together". Les mer om prosjektet deres her: Utforskar nye måtar å engasjere ungdom på.

Lenke til påmelding (ekstern lenke).