Finn den rette med Erasmus+ ungdom!

To hender former et hjerte foran en solnedgang

Er du én av dem som leter og leter, men aldri finner den rette? Har du prøvd alt, men enda ikke møtt en partner som passer for deg? Frykt ikke – Erasmus+ ungdom hjelper deg å finne din utkårede!

Og da snakker vi selvsagt om en partner til et internasjonalt ungdomsprosjekt (hva trodde du?).

De fleste støtteordningene i Erasmus+ ungdom er nemlig internasjonale – altså krever de at du gjennomfører prosjektet ditt i samarbeid med en organisasjon i et annet land. Ikke alle har en naturlig samarbeidspartner til et slikt prosjekt, og det kan være lurt å møtes og bli litt kjent før man setter i gang.

Bli med på kurs!

Et godt sted å starte er å bli med på et kurs i regi av oss. Gjennom Erasmus+ har alle som jobber med ungdom (på heltid, deltid eller som frivillig) tilgang til en masse spennende kurs over hele Europa. Her kan du få mye nyttig ny kunnskap om ulike temaer knyttet til ungdomsarbeid, men det er også en ypperlig arena til å finne tonen med en mulig partner. Du vil jo treffe andre ungdomsarbeidere fra hele Europa som jobber med det samme som deg, og kanskje kan dere gjøre prosjekter sammen i fremtiden?

Akkurat nå er det mange kurs du kan søke om å få bli med på. Her finner du noen av våre favoritter (OBS: noen av lenkene tar deg direkte til Erasmus+ sin kursportal, som er på engelsk):


Ta med ungdom til Utøya

Samtykke, åpen kommunikasjon og tillit er viktig i ethvert sunt forhold. Når dere skal lage et internasjonalt Erasmus+-prosjekt for ungdommer er det lurt at dere kjenner partnerne i prosjektet godt og er trygge på at dere vil det samme. Dere bør også legge til rette for at ungdommene er med på alle beslutningene, slik at det blir deres prosjekt, – helt fra begynnelsen. På dette kurset på Utøya deltar ungdom og ungdomsarbeidere sammen, og lærer om hvordan dere jobber fram et godt ungdomsprosjekt. Kurset har som mål å skape grobunn for samarbeid mellom organisasjonene som deltar.

Når: 22. – 27. mai 2023
Søknadsfrist:
25. mars 2023

Bli litt klokere i Kroatia

Gnistene kan ofte fly når man lærer seg nye ting sammen. Gjennom støtteordningen Opplæring for ungdomsarbeidere kan du søke om støtte til å heve kompetansen din og kvaliteten på ungdomsarbeidet i organisasjonen. Du kan søke om støtte til studieturer, kurs, jobbhospitering eller andre opplæringsaktiviteter. På dette kurset i Kroatia får du en rekke tips til hvordan du setter i gang, og det er gode muligheter for å treffe en partner til et framtidig prosjekt.

Når: 24. – 30. april 2023
Søknadsfrist: 28. februar 2023

Lek deg i Liechtenstein

Ikke undervurder latter, lek og moro når du skal møte noen å dele (prosjekt)hverdagen med. Dette kurset i Liechtenstein er en morsom og enkel måte å lære på gjennom lek og simulering, og det gir deg kompetansen du trenger for å lage ungdomsutvekslinger. Gjennom støtteordningen Gruppeutveksling kan dere få støtte til en utveksling for ungdomsgrupper fra to eller flere land, og dette kurset for deg som har lyst til det, men er usikker på hvor du starter. Kurset tilrettelegger også for at potensielle samarbeidspartnere skal bli kjent. Vi liker å tenke på det som en datingarena for organisasjoner <3.

Når: 22. – 26. mai 2023
Søknadsfrist:
25. mars 2023

Finn noe (og noen) du er interessert i

Felles interesser er gjerne et godt utgangspunkt for en gryende relasjon. Hva med å bli med på et kurs i et spesifikt tema du interesserer deg for, der du også kan møte andre likesinnede? Her er noen forslag:

  • Med pandemien kom også en eksplosjon i bruken av digitale verktøy i ungdomsarbeid. Bli med på kurs om hvordan man sørger for kvalitet og læringsutbytte i digitale aktiviteter for ungdom. Kurset inkluderer selvsagt noen digitale samlinger, men inkluderer også en tur til romantiske Hellas i juni.
  • Og apropos det digitale: du kan også bli med på kurs i mediekunnskap i Talinn i mai, og få med deg gode verktøy for å håndtere skumlere digitale trender som falske nyheter, nettmobbing og spredning av nakenbilder.
  • Og for deg som jobber med ungdom mellom 13 og 18 år, og er interessert i kreativitet og innovasjon: Hva med et kontaktseminar i Irland i april?
  • I mai kan du bli med til Vilnius og lære mer om hvordan du som ungdomsarbeider bidrar til å skape trygge rom for alle skeive ungdommer. Lær mer om kjønns- og seksualitetsmangfold, og bli verdens beste støttespiller for den skeive kjærligheten <3

Elsk deg selv først  

Og du: ikke glem å gi deg selv litt kjærlighet også da. I en litt skummel verden med krig, pandemi, usikkerhet, stress og press, er det mye som ligger på skuldrene til dere som skal sørge for at ungdommer har det bra og føler seg trygge. Da er det alltid lurt å sørge for at man også tar vare på seg selv. I april kan du bli med på et kurs i Nederland, der du lærer mer om å hjelpe og støtte ungdom samtidig som du tar vare på din egen fysiske og mentale helse.

Når: 21. – 26. april 2023
Søknadsfrist:
6. mars 2023

Og for deg som snakker kjærlighetens språk…

… så slenger vi til slutt med dette kontaktseminaret på fransk, i Belgia i mai. Kurset passer for deg som er interessert i ungdomsmedvirkning og har lyst til å lage prosjekter der ungdommene selv får lov til å styre.

Når: 15. – 19. mai 2023
Søknadsfrist:
1. april 2023