Utlysningen og søknadsfristene for 2022 er nå klare!

Lurer du på hva reglene for ungdomsprosjekter blir i 2022, eller når du kan søke? Endelig er den offisielle programguiden for 2022 publisert, med retningslinjer og beskrivelser av Erasmus+-programmet, og alle støtteordningene man kan søke på.

En offisiell utlysning er nå publisert på EU-kommisjonens plattformer. Klikk på lenken under, og skroll ned til der hvor det står "Calls for proposals 2022". Du kan lese om de ulike prosjekttypene (actions), hvem som kan søke (eligibility) og alle søknadsfristene for 2022.

Utlysing 2022 (ekstern lenke)

Programguiden oppdateres også hvert år. I dette lange PDF-dokumentet står alle retningslinjene og målsetningene for Erasmus+-programmet. I innholdsfortegnelsen kan du se etter de delene av dokumentet som omfatter ungdomsdelen av programmet (Erasmus+ Youth).

Programguide 2022 (ekstern lenke)

Søknadsskjemaene er ennå ikke åpne, men lenker til disse vil bli publisert her på nettsiden når de er klare. Som regel åpner de fire til seks uker før fristen.

Hvis du melder deg på vårt nyhetsbrev vil du også få beskjeden rett i din innboks.

Søknadsfristene for gruppeutveksling, opplæring for ungdomsarbeidere og ungdomsstyrte prosjekter (Key Action 1) i 2022 blir: 

  • 23. februar
  • 4. mai
  • 4. oktober

Søknadsfristene for store og små samarbeidsprosjekter (Key Action 2) i 2022 blir: 

  • 23. mars
  • 4. oktober

Grunnen til at det er litt ulike frister, er at EU deler inn støtteordningene i noe de kaller Key Action 1 og Key Action 2. Du kan lese mer om dette i programguiden.

Her kan du lese mer om de fem støtteordningene på norsk:

Husk at vi i Erasmus+ Aktiv Ungdom kan lese over søknaden din hvis du sender oss et utkast innen to uker før fristen.

Trenger du hjelp eller vil ha mer informasjon? Ta kontakt med oss!