Søknadsfristene for neste år er ute!
Mange har vært spente på hva søknadsfristene blir for støtteordningene under Erasmus+ ungdom i 2025. Nå er den nye programguiden for 2025 her, og det betyr at vi både får vite frister, satser og retningslinjer for neste års støtteordninger.
Søknadsfrister 2025
I 2025 går vi fra tre til to søknadsrunder. Da vi tidligere år har hatt søknadsfrister i februar/mars, mai og oktober, blir det nå kun i februar/mars og i oktober.
- 12. februar kl 12:00: Søknadsfrist for ordningene Gruppeutveksling, Opplæring for ungdomsarbeidere, Ungdomsstyrte prosjekter og DiscoverEU Inclusion action
- 5. mars kl 12:00: Søknadsfrist for ordningene Store samarbeidsprosjekter og Små samarbeidsprosjekter
- 1. oktober kl 12:00: Søknadsfrist for alle ordningene
I 2025 har vi omtrent 75,5 millioner kroner å dele ut i prosjektmidler.
Her finner du all informasjon om søknadsåret 2025, i tillegg til maler for søknadsskjemaet til hver ordning.
Og her finner du den offisielle programguiden for Erasmus+-programmet (ekstern lenke). I den kan du lese om mål, målgruppe, prioriteringer, regler og frister for hver enkelt av ordningene våre. Klikk deg inn på "Part B". Dokumentet er på engelsk.
Nyheter i ordningene
Årets programguide kommer også med noen endringer i enkelte ordninger:
Utvidet aldersgrense for ungdom på interrail
Jobber du med ungdom som av ulike årsaker opplever utfordringer eller står litt utenfor? Gjennom støtteordningen DiscoverEU Inclusion action kan du søke midler fra oss til å ta dem med (eller sende dem alene) på en interrailreise gjennom Europa. Dette er en av våre mest fleksible og lavterskel støtteordninger, og nå har den blitt enda litt mer fleksibel: den er ikke lenger bare for 18-åringer, men for alle mellom 18 og 21 år.
Samarbeid med land i Afrika sør for Sahara
I tillegg til støtteordningene som administreres av oss i Bufdir/Erasmus+ ungdom, kan du søke om midler direkte til EU, gjennom de såkalte "Sentraliserte utlysningene". To av disse ordningene
Én av disse ordningene heter "Capacity-building for Youth" og skal bidra til å styrke og øke effekten av internasjonalt samarbeid. Du kan søke om støtte til å utvikle ungdomspolitikk, fremme ikke-formell læring og øke kapasiteten til organisasjoner som arbeider med dette. Fra og med 2025 inkluderer denne ordningen samarbeid med land i Afrika sør for Sahara, i tillegg til land i den vestlige delen av Balkan, naboland i øst og landene sør for Middelhavet.